onsdag 31 december 2008

Sista dagen blev kall

Vi hade gärna jagat i dag på årets sista dag. Tyvärr var det alldeles för kallt, -15 grader. Det blir svårt att stå still och hundarna fryser och rådjuren får göra av med för mycket energi som de behöver för att värma sig med. Det är ju trots allt en månad kvar att jaga på så vi kommer tillbaka nästa år.
GOTT NYTT ÅR på er alla jägare.

fredag 26 december 2008

14 man vs rådjur

Vart tog de vägen? De dagar vi jobbar och är på våg till jobbet så ser vi dem. När vi är ute efter dem så försvinner dem. Med 14 man så tror man väl att det ska kunna bli ett bättre resultat än det blev.

Vi hade iaf trevligt. Handvärmarna som vi saknade fick ersättas med annat. Svartvika har aldrig varit så varm som ho var idag. Vad hände mer? Jo telefonera gick varme eftersom alle inte fick vare ute så länge di ville...

Nya försök kommer att tas men idag märktes det tydligt att taxen min var gammal.

lördag 20 december 2008

Nu lider det mot jul



Äntligen dags för lite ledighet och få komma ut i skogen en tur. Kom ihåg att det är INTE tillåtet att jaga på juldagen. Det har min jaktmentor lärt mig. Jag fick mig ett uttag för många, många år sedan när jag föreslog att vi skulle jaga dagen efter julafton. Den regeln, att våra djur skall ha lugn och ro denna dag har jag följt stenhårt sedan dess. Däremot kan man ju gå ut och göra sig en brasa och mysa och njuta av värmen från den. Iofs så gör ju många det även när vi jagar...


Jakttraditioner ska ju leva vidare i Stommen iaf. Annat är det med traditiner som fanns i Guldriket. Det var bara en tillfällighet att vi fick komma dit några år.
Vi gör väl som vanligt på annandagen att vi samlas hemma hos mig och fördelar passen. Vissa pass behöver vi inte längre dela ut eftersom de redan är bestämda. Hur var det nu med Strandberg...


Lite roligt är det väl att historien går igen.


När det gäller annandagsjakterna har det ju hänt en hel del minnesvärda saker. Allt passar sig inte i tryck så de minnena tar vi och återupplever runt brasan inann utelampan tänds.


Jag vill passa på att önska er alla en GOD JUL.


För det finns några läsare har jagt sett enligt statistiken vilket jag tycker är roligt fast jag från början bara skulle träna lite på att skriva en blogg.


torsdag 11 december 2008

Just nu

För mycket snö. Surtanten vill helst gå under brädfodringen. Där blir det ett för trångt sök. Hon älskar golvvärmen.