tisdag 28 juli 2009

Nu närmar det sig fort.

Tisdag 11/8 startar en ny jaktsäsong med årsmöte för VVO. Dessa möten är alltid lika roliga. Det diskuteras och argumenteras om älgarnas hemvist. Nu är det ju så att alla älgar tillhör ju ett område och lagom till jakten gör de sig små turer runt i skogen. Några har oturen att råka stöta på en baneman ibland...

lördag 11 juli 2009

Törstiga djur


Nu behöver inte djurskyddspoliserna ut och vattna älgarna. För finns det inte vatten i markerna nu så är det något fel på marken...
56 mm regn har väl gjort att det har fyllts på i skogsdikena. Detta måste väl resultera i att inga djur går törstiga. Visst betyder jakten mycket för oss? Fann en film på Youtube givetvis, som kallas Jakt är livet. Kolla på den om ni håller med.



BTW så har jag startat maskinen igen så om tre veckor vimmlar det väl av tuppar igen. Är det någon som vet hur man ser skillnad när de är nya så säg till. Jag lovar att det belönas rikligt...!

måndag 6 juli 2009

Kommer ni ihåg mina Myskankor?

För ett tag sedan skulle jag starta en ny jaktform för mig med hjälp av ankor. Det skulle bli snigeljakt hade jag tänkt mig. Jag lyckades få tag på ägg från Myskankor men deras drake var väl inget vidare eftersom det inte gav något resultat överhuvudtaget. Däremot har jag utökat kycklingfarmen senare med ett för tillfället okänt antal tror det är runt 20 st. Förhoppningsvis kommer merparten att vara hönor men vis av erfarenheten kommer merparten att vara tuppar. Är det någon som är sugen på Coq au vin så kan jag erbjuda en viktig ingrediens i den rätten. Receptet på denna rätt kan ni finna här.