torsdag 5 augusti 2010

Skjutträning eller inskjutning?

Jag är inte riktigt säker på vad det var men det lät mest som förberedelser inför den 16. Jag har den stora fördelen att bo nära skjutbanan och hör varenda skott som avlossas därifrån. Skotten kom två och två vilket kan innebära att de använder Normas skjutmall för att se var skotten sitter. Ni kan ladda ner den via Normas hemsida. Skjuter man på "Älgen" blir det i regel fyra snabba skott. Visst börjar man bli sugen på jakt nu när kvällarna blir mörkare och mörkare. Det är inte lika varmt på morgonen längre. Det kanske rent av är så att hösten är här? Ska vi starta nedräkningen till älgjakten redan nu?

måndag 2 augusti 2010

Falu rödfärg ljus.

Hej och hå vad det går fort att måla med en skylift. Har målat huset under helgen med äkta Falu rödfärg ljus från den lokala butiken Nyhems Byggnadsvård. Butiken är jättebra för den har öppet precis när man vill. Har man vägen förbi är det bara att titta in annars slår man bara en signal till ägarinnan så öppnar hon.
Skogsturer för att spana in råbockarnas arbete är det sparsamt med nu. Jag har fått hit en frälsare som hjälper mig med gamla surdegar på huset som skulle ha gjorts för länge sedan. Svärfar är helt otrolig på att jobba. Tack för det!

10 augusti är det dags för årets jaktstämma vilket för mig inleder jaktåret. Snart börjar träningen på vår egna skjutbana i Bräcka. Sedan kommer bockpremiären och 1 oktober är det äntligen dags för den riktiga rådjursjakten. Hur det ska gå i år vet jag inte. Triumfbackens Rambolina finns ju inte längre med oss. Det finns bara en lite valp i jaktkretsen som jag tillhör men den är inte jaktduglig i år. Det kommer nog att bli ett riktigt mellanår när det gäller rådjursjakten.