måndag 31 augusti 2009

Var och förberedde träningen inför höstens kommande jakter. Köpte 2 paket med ammunition. Puhh det var inte billigt. När jag sa att jag bara skulle ha skotten och redan hade ett gevär så titta hon på mig så konstigt…En släng över tusen kronor för paketen. Nu gäller det att sikta bra och hoppas att man klarar gränsen för att få vara med och jaga ganska fort. När det är avklarat kan man ju skjuta lite mer avslappnat för då vet man att man i alla fall får vara med och vädra bössan i skogen. Efter att ha tränat lite så blir man ju van rekylen men kanske man skulle träna som de gör på denna film.
<
Jag skratta gott när jag såg deras reaktion. Vore det värt att pröva en sådan hästspark?

söndag 23 augusti 2009

Så var det äntilgen dags.

I fredags var det den 21 vilket innebar att vi får släppa våra hundar utom "all kontroll". I fredags när jag kom hem kände jag ett stort behov att komma ut ensam efter allt som hänt på jobbet. Jag satte på mig jaktbyxorna och ropade på bicka att nu var det dags. Ho kände doften av gammal jakt men det var inte riktigt samma entusiasm från henne när vi gick i väg. Jag funderade mycket på vad det kunde bero på. När jag kommit en bit upp på skogen så slog det mig jag har inte ryggsäcken med mig, ingen bössa och inte jaktrocken. Hon gick nästan hela tiden ett par meter efter mig men jag tänkte väl att om vi går över ett spår så kanske hon tar upp det. Troligtvis så läste hon mig som en öppen bok att det är ingen ide att lägga energi på något kräk när inte gubben har bössa med sig.

Jag vek av på ett ställe där jag inte gått så många gånger förut men så plötsligt hände det. Kan ni tänka er när jag plockat 200 kantareller så slutade jag räkna och jag plockade ett bra tag till. Nu saknas bara rådjursköttet men det kanske får ersättas med Vollmar istället men det är inte fy skam det heller.

torsdag 20 augusti 2009

Det kom ett MMS


Jag fick ett MMS för ett tag sedan. Jag antog att det var något roligt skämt som det brukar vara när det piper till. Jag kan väl inte säga att detta MMS går under kategorin roligt, däremot kan vi sortera in det under spännande facket istället. Först förstod jag inte vad bilden föreställde på den lilla displayen på telefon men det gick snart upp för mig vad det var när jag läste medföljande kommentar.


"Om du vill ha bilder till din blogg på spår av gråben så åk öst på skogen".

Tack så mycket för MMSet.
Jahaja då var de verkligen så nära som vi inte trodde. Ytterligare bevis kom häromdagen när grannen kom hit och berättade att pojken skulle vaka på Råbocken och när han satt i bilen och pratade i telefon så kom Herr och Fru gråben spatserande inte långt i från "Precken". Hur ska detta bli 1 oktober som är vår högtidsdag?

Som tur är äger jag en hund som äger hela världen, är störst av alla hundar på denna jord och kan hantera varenda varg, katt, tjur och tupp som kommer i hennes väg. Herr och fru grå kommer inte ha en chans om ni pratar med min strävhåriga tax. Själv är jag väl inte riktigt lika övertygad som vad hon är. Hur var reglerna nu igen? Skräm först och skjut sedan eller fick man skjuta direkt?

Förresten när det gäller tuppar så finns det att hämta om någon vill? Jag har en som är riktigt morgonpigg om ni vill? Han passar även riktigt bra i en gryta full med vin...

onsdag 12 augusti 2009

Björnjakt

Det mest frekvent använda ordet under mötet var omval. Man ska inte ändra på ett vinnande koncept. Ett enda nyval gjordes vilket var mycket trevligt. En ny hundförare som ska bevisa färg i höst var en rolig nyhet. Vi får hoppas att det kommer att gå bra och att hunden får en bra start på sin karriär hos oss.

Ett spännande förslag kom upp att vi skulle jaga björn när tillfälle ges. Då fann jag en liten aptitretare på det . Kolla in denna lilla film

Lite spännande tror jag det kan bli.

tisdag 11 augusti 2009

Hösten är här!

I och med att årsmötet startar ikväll så är hösten här! För mig är kvällens möte starten på hösten för nu börjar vi förbereda inför jaktsäsongen. Skjutbanan ska göras iordning, slaktbua ska fixas, älgpass ska röjas och bössorna ska skjutas in. Någon börjar konditionsträna sina hundar vilket är på tok för sent tror jag. Iofs går det väl att jaga dem i trim men innan de är på topp så är snön här och jakten blir inställd. Vore roligt med lite spårsnö tidigt i år för att se vad det är man jagar på.
Förresten har ni hittat och smort upp era stekpannor? Glöm inte heller att lägga ner en gaffel i rygsäcken det är så besvärligt att äta Pyttipanna med buköppnaren som en del har gjort...

Inte trodde jag att jag skulle passera 1000 besöksvallen så fort. Roligt att det är någon som läser mina små spartanska inlägg om ditt och datt.

måndag 3 augusti 2009

Fastna på Jaktjournalens hemsida.

Efter ett par sommarmånader med minimalt av jakt kan det
knappast bli bättre än nu. Augusti är definitivt startmånaden för ännu
en lång och härlig jaktsäsong. Den 1 augusti startar både Jaktjournalens
populära rovdjurskampanj och grävlingsjakten.
Dessutom kan landets vildsvinsjägare med utpräglade vildsvinshundar
försiktigt börja sin jakt. Sedan går det slag i slag, men
man måste nog anse att den största premiären ändå fortfarande är
bockjakten den 16 augusti. Flest jägare engageras och fascineras av
råbocken, till den grad att många redan under sommaren kartlägger bockarnas revir. Även björnjakten, med premiär den 21:a och rip- och skogsfågeljakten den 25:e är tunga datum. Speciellt fågeljägarna är ordentligt jaktsugna eftersom förra årets
föryngring var mycket dålig, men nu ser det dock lite bättre ut igen...

Den 21 augusti är dessutom ett efterlängtat datum för landets
jakthundsägare, då blir det åter igen möjligt att släppa sina hundar,
dock med stort ansvar. Hundar som gärna driver rådjur bör dock vänta med premiären till den 1 oktober då också jaktstarten är för jakt på rådjur med drivande hund.
En rad förändringar i jakttiderna
– främst på gäss – har klubbats igenom.
Alla gällande jaktider finner ni även på Jägarförbundets hemsida.

Har ni hittat min lilla blogg så känner ni antagligen redan till Jaktjournalens hemsida. Här om man har det rätta intresset kan man bli fast ganska länge. Rekommenderar ett besök där och vill samtidigt passa på att tacka er alla för ert besök hos mig och önska er välkomna tillbaka.